érzelmek képekben

meghitt esküvői fotók

portrék


Az öt legnagyobb kihívás az esküvői fotózásban!

Az esküvő fotózás egy szép, kreatív, de nehéz szakma, amibe sok év tapasztalatával lehet igazán belejönni. Az elmúlt 5 év tapasztalata alapján összegyűjtöttem az öt legnagyobb kihívást, ami egy esküvői fotózás közben jöhet.

 1. Zuhogó eső a kreatív fotózáson:
  Na ez minden fotós rémálma… Ezzel a helyzettel nehéz mit kezdeni, hacsak nem tervezel vele előre. Ha ömlik az eső akkor nem lehet a kinti kreatív fotózást megcsinálni, mert a menyasszonyi ruha elázik, tönkremegy és a fotós felszerelésnek sem tesz túl jót. Ebben az esetben jön az esőhelyszín, amit jó előre érdemes kigondolni és leegyeztetni. Ez lehet egy díszes épület aulája, fotóműterem, a templomi szertartás helyszíne, vagy bármi más kreatív ötlet szóba jön. A másik verzió az esőnap. Az esküvő utáni más napon, akár pár héttel később egy szép napsütéses napon. Ennek előnye, hogy ott nem kell izgulni semmin és utána nem kell rohanni sehova.

 2. Egyszerre legyél ott mindenhol:
  Az esküvői fotós sem mindenható és klónozni sem tudja magát, bár már dolgozom az ügyön. Van olyan, hogy nem tudok egyszerre mindenre koncentrálni, főleg ha a násznép 80-100 főnél nagyobb. Ilyen esetben a pár körüli események a legfontosabbak, mert ott minden egyes pillanat elképesztően fontos. Gyűrűhúzás, hitvesi csók, szülők gratulációja… Halál fia a fotós, ha ezekben a pillanatokban nincs a pár közelében. Ezért szoktunk a nagyobb esküvőkre két fotóssal menni, hogy minden pillanat más szögből is rögzítve legyen és a násznépre is nagyobb figyelem jusson.

 3. Üzemkész felszerelés:
  A rutinos esküvői fotós mindig két fényképezővázat visz magával és minden felszerelésből tartalékot is. Bármikor történhet valami meghibásodás vagy leejtett fényképező és vége a nagy nap fotózásának. Na ez semmi szín alatt nem fordulhat elő, mert ezek megismételhetetlen pillanatok. Így a fotós táska 2 gépet, több tartalék akkumulátort és 3 vakut is magában rejt. Így a pár megnyugodhat, hogy minden rendben lesz a fotózással!

 4. Csokordobás:
  A csokordobás is a nagy kihívások közé tartozik. Ez egy olyan pillanat, amihez nagy rutin kell, hogy jól sikerüljön. Nézni kell a fény irányát, hogy van-e elég tér, hogy a hajadonok mögött valami szép háttér legyen és mondjuk ne kukák. Itt mindenképpen érdemes magaslatról fotózni, hogy a lányok arca látható legyen és a gépet sorozatra állítani, mert amíg repül a csokor addig 4-5 képet is lőni kell. Ebből általában 1-2 lesz használható. Ez után egy gyors portrét lövök a következő szerencsés menyasszonyról.

 5. Fény nélküli lagzi:
  Sok lagzi helyszín kifejezetten sötét, rosszak a fények, pislákoló sárga izzók vannak a falon. Na itt egy amatőr fotós 2 kattintás után feladja, hogy jó képet készítsen. Mert a képei sötétek, zajosak és életlenek lesznek, telibevakuzott arcokkal. Ezen a ponton biztosan elvéreznek a „haverságból felkért rokon fotósok”, akik még nem esküvőztek életükben. Egy rutinos esküvői fotósnak már alapból a felszerelése is profi annyira, hogy ez ne lehessen probléma. Évek alatt megtapasztalta, hogy milyen ISO értéket használjon, hogy használja a vakuját, az adott szituációban használjon-e állványt és nem ijed meg ha hosszú záridőt kell használni, mert ilyen helyen is biztosan lövi az éles, zajmentes és jól exponált képeket.

Az öt legnagyobb kihívás az esküvői fotózásban!


Az esküvő fotózás egy szép, kreatív, de nehéz szakma, amibe sok év tapasztalatával lehet igazán belejönni. Az elmúlt 5 év tapasztalata alapján összegyűjtöttem az öt legnagyobb kihívást, ami egy esküvői fotózás közben jöhet...

Esküvői fotós háttérmunka - avagy hány óra egy esküvői fotózás?

Az elmúlt években sokat gondolkodtam azon, hogy mennyi munkám is van egy esküvőben és miért éri meg nekem ezt a munkát csinálni? Szerintem a válasz ebben a cikkben lassan kibontakozik...

Elérhetőségeim


Ágostházy Botond
+36-20-515-0893

Esküvői fotók

Portrék

Baba, gyerek és családi képek